Omvendt pyramideløp på tredemølla.

 

 

 

8 min oppvarming med lett jogg og gradvis økende fart 

30 sekunder pause til å gjøre seg klar for intervalldragene – finne fart og form 😉

3 minutter spurt – 1 min pause.

2 minutter spurt – 1 min pause.

1 minutt spurt – 1 min pause.

1 minutt spurt – 1 min pause.

2 minutter spurt – 1 min pause.

3 minutter spurt -1 min pause.

8 minutter rolig jogg og deretter rask gange.

Jeg har stort sett alltid tredemølla på minimum 2% stigning som utgangspunkt når jeg er på tredemølletrening. Start veldig gjerne med dette på denne intervalløkten og bruk det som en grunnbase.

De første tre minuttene løper du med den hastigheten du vanligvis løper et 4 minutters drag.  Siste minuttet beholder du farten , men øker stigningen til 5%

På neste drag, altså de neste to minuttene, løper du med enda raskere fart (eks. øke ca 1 km`t) også her øker man til 5 % stigning siste minuttet av draget.

Det neste minuttet går rasende fort med ytterligere 1 km`t på 5 % stigning.

Deretter øke enda1 km`t på neste minutt  dersom du har det inne (5% stigning).

Legg deg litt ned igjen med farten på de neste to minuttene.

På den siste tre minutteren må man nok legge seg enda litt lavere i hastighet, men sørg likevel for noe høyere fart enn det aller første draget du startet med (siste minuttet øke til 5 % stigning er også)

IKKE glemme 1 minutt pause mellom absolutt alle dragene… det kommer godt med …særlig mot slutten.  Her kan du stå på kantene eller redusere tredemøllen til lett gange.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 40 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 9 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 10 og 12 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *