Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Fiurens rå sjokoladeboller med peanøttsmør.

Se på disse vidunderlige rawfood sjokoladebollene da! Jeg ser dadlene som står på benken, kakaopulveret og kokosblomst sukkeret i skuffen. Sjokoladeboller! Og hva finner jeg for noe mer? Peanøttsmør, kokosmasse og havregryn, da er det bare å sette i gang da.

 

Og sånn ble oppskriften min utav det jeg fant i skapet :

15 dadler kuttes smått (ta ut steinene)

2 dl kokosmasse

2 dl havregryn hold igjen litt havre å justere massen med tilslutt (glutenfritt)

5 ss kakaopulver (helsekost)

3ss kokosblomst sukker (helsekost)

1 dl bokhvetemel, spe på med mer tilslutt dersom massen ikke er fast nok (helsekost)

2 ss peanøttsmør

2ss  sukrinsirup gold(helsekost)

1/2 ts salt

1/2 ts vaniljepulver

Alt kjøres i foodprosessor til en meget seig og ganske fast masse. Rulles så ut i små kuler for hånd og legges på bakepapir. Ikke lag kulene alt for store selv om det er fristende.

Du kan rulle sjokoladekulene i hva du måtte ønske: Kokosmasse (som vist på bilde) , kakaopulver , kakaonibs, chiafrø, hakkede peanøtter mm. Jeg lot sjokoladebollene stå kjøling over natten før jeg rullet dem inn med kokosmasse, da hadde de satt seg litt og var ikke like mottakelige for at massen skulle klebe seg fast.

Nyt noen gode sunne sjokoladekuler, håper det smaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *