Her kommer en FiurenGranola, utviklet med smaker som varmer godt i høstkulden.
Her kommer herligheten:
Først må alt det tørre blandes sammen(ikke fiberhusken), det som skal hakkes gjøres aller først.
150 gr hasselnøtt, finhakket og gjerne ristet
200 gr havregryn (gjerne glutenfritt eller økologisk)
50 gr kokosmasse, fin
50 gr linfrø , knuste
50 gr solsikkekjerner, hakkede
50 gr gresskarkjerner , hakkede
50 gr hempfrø
100 gr sukringold
1 klype vaniljepulver
1 ss ceylon kanel
2 ts maldonsalt
Ca 1/2 flaske sukrin sirup røres inn i den tørre blandingen til det kleber seg sammen (pass på at det akkurat samler seg). Det må ikke bli for bløt blanding.
Tilslutt: 2 ss fiberhusk drysses litt og litt over den seige blandingen og røres inn (som siste ingrediens). Pass på at du ikke tar mer enn dryss av gangen så man unngår fiberhusk klumper.
Alt fordeles på 2-3 rister med bakepapir. Settes over natten på varmluft ved 40 grader. Jeg vender gjerne litt på granolaen på brettene rett før jeg legger meg, så er det klar til frokosten dagen etter? Når det er blitt helt sprøtt, ikke vær redd for å la den stå litt ekstra på varmluft dersom det ikke skulle være sprøtt nok. Ovnene våre er forskjellige.
La den gjerne kjøles ned litt før du tar den over på tette glass eller krukker. Dette for å beholde sprøheten. Dersom du er glad i litt tørket bær i granola vil jeg anbefale finkuttet 50 gr tranebær til denne sammensetningen (evnt. finkuttet daddel).
Alle granolaene mine passer perfekt som topping til chiapudding, smoothies, bowls, yoghurt , proteinpuddinger, proteinmousse eller hva du måtte ønske.