Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

FiurenGranola «Mysterious Power»

Her kommer oppskriften på en av mine fantastiske nyskapte granola. Denne herligheten oser av mystiske krefter til kroppen vår. Perfekt som topping til ulike slag av yoghurt og kesam, proteinpudding, smootiebowls og ikke minst «overnight»oats for å nevne noe.

 

FiurenGranola «MysteriousPower»

300gr havregryn (her bruker jeg glutenfritt)

100gr linfrø (gjerne knuste)

100gr peanøttmel fettredusert (alternativ peanøttsmør)

100gr gojibær

50gr hempfrø

50gr kakaonibs

1 ts himalaya salt

ca 1/2 flaske sukrinsirup (maplesirup)

3 ss sukringold for en litt mer karamelisert smak

Jeg rører dette sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin til det blir litt klebete. Legges utover bakepapir på 2-3 rister. Det hele skal være litt klissete. Settes i ovnen for tørking på varmluft i 40 grader over natten eller til alt er tørket. Gjerne bevege litt på crunchen etter et på timer, før det står over natten. La dette deretter stå litt i ovnen til det blir helt avkjølt og sprøtt. Legges tilslutt f.eks på norgesglass for best holdbarhet.

Næringsinnholdet avhenger litt av mengden, og om man eventuelt velger å bytte ut ingredienser med noen egne favoritter.  Men ca 30-50 gr av denne granolaen inneholder nok omkring 150-200 kcal.

Denne oppskriften er ganske så drøy fordi man trenger ikke så mye pr.porsjon.

Her har jeg selv brukt soya-yoghurt med hjemmelaget bringebærsaus,  og rørt inn litt hele bringebær.

En fantastisk smakskombinasjon. Velbekomme.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *