Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Havrescones med friske urter


Her legger jeg store havregryn ca 500gr i vann med rikelig ønskede urter, himalayasalt og olivenolje i et par timer. Gjør klar en litt mindre porsjon med speltmel og 1/2 pakke tørrgjær i eltemaskinen. Varm etterhvert forsiktig opp havren til en bløt grøt, ikke over 40 grader. Hell deretter dette over i melet og kjør i eltemaskinen. Deigen skal være bittelitt løs. Heves før den veltes oppi en ildfast form. Kutter denne i ønskede biter oppi formen og heller noen dråper med olivenolje i skillene før den hever seg litt til. Stekes tilslutt på over/undervarme ved 200 grader i ca 40 min (varierer med stekeovn). Disse blir super myke og smelter på tungen med litt moset avokado og aioli på toppen. Kan også fint brukes som burgerbrød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *