Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Hjemmelaget melkefri yoghurt med bringebær

Her er min hjemmelagde melkefrie yoghurt med bringebær:

1 boks lett kokosmelk (400ml)

2 ss Pro Bioform (melkesyrebakterier)

1 pose frosne bringebær

4 dadler (ta ut stenen)

Smake til med steviadråper vanilje.

Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse.

 

Rør deretter inn:

120 gr lettkokte havregryn (glutenfrie)

40 gr knuste linfrø

Fordeles i 4 porsjons krukker med lokk og settes i kjøleskap over natten.

Dersom du ikke ønsker havregryn oppi yoghurten anbefaler jeg at du bruker en kokosmelk med høyere fettinnhold. For dersom du bruker lettproduktet vil den ikke bli fast i konsistensen under fermenteringen. Alternativt 60gram chiafrø eller andre svellende råvarer. Her må du eventuelt prøve deg frem til riktig tykkelse.

Topping er alltid kreativt. Bare fantasien setter begrensingene. Hva med granola og bærcoulis eller kanskje litt hjemmelaget eller økologisk nøttesmør?

Kos deg og nyt måltidet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *