Se på denne enkle og gode varmende sunne grønnsaksuppa mi. La skrelling og kutting bli en hyggelig ting å gjøre gjerne med barna, så gjør denne suppa seg nesten helt selv etter dette.
Kok opp 3 liter vann/ønsket kraft med grønnsakene som er ferdig kuttet:
6 poteter
4 gulrøtter
1 sellerirot
2 store pastinakker
2 løk
1 purreløk (tilsettes når retten er ferdig kokt helt til slutt)
1 ts salt smakes til
1 ts pepper smakes til
1 laurbærblad
Alt skrelles og kuttes i små biter som passer på skjeen. Alt kokes i 20 -30 minutter. Her kan du ha oppi akkurat det kjøttet du måtte ønske , ca 1 kilo renskåret, kuttet og langtids kokt. Bruk da gjerne kraften istedenfor vann i suppen. Til barna kan man gjerne bruke kyllingkjøttdeig (2-3 pk) som bare brunes i panna før man har det oppi suppa. Det blir veldig godt, og et supert alternativ når man ikke har langtidskokt kjøtt for hånden.
Dersom man ønsker voksenvariant brukes ønsket kjøtt, urter og spennende smaker. Og lag gjerne nystekte grove rundstykker, scones eller flatbrød til.