Denne oppskriften har fått navnet superknekkebrød nettopp fordi at de bugner av supre ingredienser som bare gjør godt for oss.
Velbekomme.
3 dl Havregryn (glutenfrie)
3 dl Solsikkemel
2 dl Hampfrø
1 dl Sesamfrø
1 dl Solsikkefrø
2 dl Linfrø (helst knust variant)
2 dl Gresskarkjerner
1 ts Himalayasalt
Ca 8 dl vann
Strø gjerne litt maldonsalt eller favoritturter over knekkebrødene helt tilslutt før de settes i ovnen.
Alt tørt blandes sammen, tilsett vannet og la smeten sette seg litt før du fordeler alt på 3 stekebrett med stekepapir.
Trykkes jevnt utover, den siste finishen for å få knekkebrødene så tynne som mulig gjøres med brød/frysepose. Riv opp posen i siden så den dekker hele brettet. Bruk hendene oppå for å jevne det helt uti kantene så tynt som mulig. Kutt forsiktig skillene etter ønsket størrelse på knekkebrødene før de settes i ovnen.
Stekes på varmluft 160 grader først 20-30 minutter avhengig av ovnen, pass på at de ikke blir brente…. deretter setter jeg ned temperaturen ca 80 grader og lar de stå 3-4 timer å blåse seg tørre i varmluften til de er helt sprøe.
Snu dem gjerne med bakepapiret på hode underveis og flytte på dem hvis ovnen steker ujevnt.
Når de er blitt sprøe og romtempererte passer de perfekt i et fint tett glass/ boks på kjøkkenbenken.