Kylling i tomatsaus:
800gr finkuttet kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig stekes først.
Rikelig med søte små tomater kokes sammen med
hvitløk, sjalottløk, chili finhakkes
1ss søtning/ akasiehonning
Smakes til med en lekker olivenolje, frisk basilikum, oregano, salt, pepper og evnt. andre ønskede krydderurter. Tomatsausen med kjøttet kokes ned litt.
Blomkål-og brokkolipurè:
1 stor Blomkål
1 stor Brokkoli
Kokes møre, siles og kjøres i blender med litt salt og pepper til purèen blir helt kremet i konsistensen.
Fullkorns pastaplater eller grillede aubergineskiver dersom man ønsker en lavkarbo lasagne. Gul ost tilsatt fint revet parmesan.
Sett ovnen på over/undervarme 225*C
Legg lagvis i en ildfast form. Start med kjøttsausen, deretter pastaplater, så purèen oppå, ny runde med kjøttsaus/pastaplater/purè, avslutt med kjøttsausen og selvfølgelig revet ost på toppen (gjerne lettvariant).
Stekes i ca 30 minutter.
Tilbehør : Nystekte hjemmelagde proteinrundstykker og en sprø egenvariant salat med lekker olivenolje. Dette blir en familiefavoritt.