Kategorier
Fiurens sunne middagsretter til hverdags eller fest

Fiurens kyllinglasagne

Kylling i tomatsaus:

800gr finkuttet kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig stekes først.

Rikelig med søte små tomater kokes sammen med

hvitløk, sjalottløk, chili finhakkes

1ss søtning/ akasiehonning

Smakes til med en lekker olivenolje, frisk basilikum, oregano, salt, pepper og evnt. andre ønskede krydderurter. Tomatsausen med kjøttet kokes ned litt.

 

Blomkål-og brokkolipurè:

1 stor Blomkål

1  stor Brokkoli

Kokes møre, siles og kjøres i blender med litt salt og pepper til purèen blir helt kremet i konsistensen.

Fullkorns pastaplater eller grillede aubergineskiver dersom man ønsker en lavkarbo lasagne. Gul ost tilsatt fint revet parmesan.

 

 

Sett ovnen på over/undervarme 225*C

Legg lagvis i en ildfast form. Start med kjøttsausen, deretter pastaplater, så purèen oppå, ny runde med kjøttsaus/pastaplater/purè, avslutt med kjøttsausen og selvfølgelig revet ost på toppen (gjerne lettvariant).

Stekes i ca 30 minutter.

Tilbehør : Nystekte hjemmelagde proteinrundstykker og en sprø egenvariant salat med lekker olivenolje. Dette blir en familiefavoritt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *