Det er tid for å unne seg litt ekstra
Tenkte jeg skulle røpe oppskriften på min helt egne eplekake med mandelmelk. Her kan man velge å lage ostekrem som topping (når kaken er blitt temperert), eller servere med lett vaniljeis og friske bær mens den fremdeles er varm.
Fiurens Eplekake med mandelmelk
150 gr speltmel siktet
150 gr havremel
180 gr kokosblomstsukker
80 gr sukrin
3 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
3 ts ceylon kanel
2,5 dl mandelmelk
Litt presset sitronsaft
2 epler skrelles og kuttes i skiver/biter, blandes med litt kokosblomst sukker og kanel.
Rør alt sammen til en jevn glatt masse (ikke eplene) Deigen kan justeres med litt mandelmelk dersom den blir alt for fast. Den ferdige massen tas over i en smurt middels størrelse rund form (størrelsen på formen etter ønsket høyde på kaken). Eplebitene skal ikke blandes i fra starten men trykkes oppi kakeformen tilslutt.
Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter, eller til den er helt gjennomstekt. Serveres lun med lett vaniljeis og bringebær eller avkjøles dersom man velger å ha ostekremen min på toppen.
Fiurens hvite drømmekrem :
400 gr Philadelphia Light
10-12 ss sukrinmelis
1 strøken ts vaniljepulver
Presset sitronsaft
Piskes sammen til en fløyelsmyk krem og smakes til med presset sitronsaft underveis. Kremen strykes deretter over avkjølt kake. Pynt om man ønsker det.