Hjemmelaget kokosyoghurt
2 bokser kokosmelk (800ml)
4 ss Pro Bioform (melkesyrebakterier)
2 poser frosne økologiske Mango (eller annen ønsker frukt)
8 dadler (ta ut stenene)
Smake til med steviadråper
Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse. Helles over i en stor tett krukke med lokk og lagres over natten. Holdbarhet er omtrent 1 uke i kjøleskapet, men tåler å bli med deg på farten i romtemperatur samme dagen du tar den ut av kjøleskapet.
Her er også min «light» versjon
1 boks lett kokosmelk (400ml)
2 ss Pro Bioform (melkesyrebakterier)
1 pose frosne økologiske mango (eller bringebær)
4 dadler (ta ut stenene)
Smake til med steviadråper vanilje
Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse. Rør deretter inn:
120gr lettkokte havregryn (glutenfrie)
40gr knuste linfrø
Fordeles i 4 porsjonskrukker med lokk og settes i kjøleskap over natten.
Dersom man ikke ønsker havregryn oppi yoghurten anbefaler jeg at du bruker en kokosmelk med høyere fettinnhold . Dersom man bruker lettversjoner vil den ikke bli fast i konsistensen under fermenteringen over natten. Alternativt 60gram Chiafrø eller andre svellende råvarer. Her må man eventuelt prøve seg frem til riktig tykkelse.
Topping er alltid kreativt. Bare fantasien setter begrensingene. Hva med Fiurengranola og bærcoulis kanskje litt hjemmelaget eller økologisk nøttesmør?
Kos deg og nyt måltidet.