Fiuren Chiapudding
Chiafrø er et lite superfrø som stadig får mer plass i ulike retter , spesielt ved frokostbordet eller som mellommåltider. De har en nokså nøytral smak som gjør den lett å kombinere med det meste. Frøene har en unik evne til å binde sammen deiger, grøter, smoothier og puddinger, men de sveller raskt i væsken så det er viktig å røre godt for å unngå klumper.
Chia kommer fra Mexico, der befolkningen har livnært seg på dette i flere århundre. Frøet er en av de rikeste omega-3 kildene vi har fra planteriket og inneholder mer flerumettet fett enn linfrø. Frøene er i tillegg smekkfulle av fiber, proteiner, mineraler, spesielt kalsium, jern, magnesium og sink.
Jeg har også hørt at peanøtt- og sesamallergikere muligens kan kryssreagere på chiafrøene, så det kan være lurt å være oppmerksom på. Anbefalt døgndose er omtrent 15 gram.
Næringsinnhold pr. døgndose 15gr (tilsvarer frø i 1 stk chiapudding)
Energi: 67 kcal
Fett: 4,6gr
Karb: 1,2 gr
Protein: 2,6 gr
Kostfiber: 5,1 gr
Her kommer oppskriften på 4 stk Fiuren ChiaPudding med bringeærcoulis (ca 170 kcal pr. porsjon) Granola og annen topping som gojibær og kokosflak etter ønsket mengde kommer kcal i tillegg.
400 ml kokosmelk lett (100ml lett kokosmelk inneholder 68kcal)
60gr chiafrø
4 ts sukrin gold sirup (kjøpes i kostholdsbutikker)
Dette røres godt sammen til sirupen har smeltet inn, og fordeles deretter i 4 stk ønskede glass. Settes til svelling 1 time eller mer.
Bringebærcoulis (ca 35 kcal pr p. dersom man deler denne porsjonen på 4 porsjoner)
250 gr bringebær
50gr sukrinmelis
Litt presset sitron (smak deg frem)
Liten klype med vaniljepulver hvis du har.
Kjøres med stavmixer. Sil gjerne bort bringebærfrøene hvis du ønsker en glattere saus.
Også selvfølgelig topping: FiurenGranola (oppskrift her på www.fitnessfiuren.no)